- New
Masło klarowane Pure Butter Ghee TRS 1kg
Founded in 1959 by Mr. Suterwall, TRS is a leading global ethnic spice company. Known for its rigorous quality standards and meticulous cleaning, TRS is recognized for providing some of the best products on the market.
Masło Ghee, czyli masło klarowane, jest jednym z podstawowych składników kuchni indyjskiej i południowoazjatyckiej. Wysokiej jakości ghee marki TRS to nie tylko tradycyjny tłuszcz do gotowania, ale również składnik, który dodaje potrawom wyjątkowego aromatu i bogatego smaku. Ghee powstaje w procesie długotrwałego gotowania masła, podczas którego wytrącają się białka mleka, a masło przybiera złocisty kolor i półprzezroczystą, klarowną konsystencję. Proces ten nadaje ghee orzechowy smak i długą trwałość – nie wymaga ono przechowywania w lodówce, jeśli jest trzymane w szczelnym pojemniku. Masło ghee marki TRS jest bogate w beta-karoten oraz witaminę E, które działają jako silne przeciwutleniacze, wspomagając walkę z wolnymi rodnikami i wspierając zdrowie. Dzięki swojemu wyjątkowemu składowi, ghee jest doskonałym dodatkiem do różnorodnych potraw. Jest szeroko stosowane w kuchni indyjskiej do przygotowywania ryżu ghee, pulao, biryani oraz słodyczy takich jak chałwa, laddu i Mysore Pak. Ghee ma również niezwykle wysoką temperaturę dymienia, co czyni je idealnym tłuszczem do głębokiego smażenia, nadając potrawom charakterystyczny orzechowy aromat bez ryzyka przypalenia. W kuchni azjatyckiej ghee było używane na długo przed pojawieniem się oleju roślinnego, jako niezbędny tłuszcz do smażenia i pieczenia. Klarowane masło TRS można stosować zarówno do dań słodkich, jak i pikantnych, co czyni je wszechstronnym składnikiem w każdej kuchni. Dzięki ghee potrawy zyskują niepowtarzalny smak i aromat, a jego wartości odżywcze wspierają ogólną kondycję zdrowotną organizmu.
10 other products in the same category:
Reviews
No customer reviews for the moment.

Polski
